MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Van Straaten Post neemt haar verantwoordelijkheid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bewuste keuzes worden gemaakt op het vlak van mens en milieu, waarbij de focus ligt op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

Sociale Werkvoorziening

Mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap kunnen vaak moeilijk een baan vinden. Ze zijn vaak minder productief dan andere werknemers of kunnen niet goed meekomen in het werk. De Sociale Werkvoorziening zorgt er voor dat deze mensen toch deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Van Straaten Post werkt nauw samen met een aantal sociale werkplaatsen in Nederland en heeft daarbij verschillende SW’ers gedetacheerd.

Milieukeurmerk Post

De productie en verzending van postzendingen kan milieuvriendelijker. De belasting op het milieu bij het produceren en verzenden van post wordt veroorzaakt door het energieverbruik en door het gebruik van milieubelastende stoffen in de papierindustrie, drukkerijen, fulfillment-bedrijven, postsorteercentra, en tijdens afvalverwerking- en recycling. Middels het logo van het Milieukeurmerk Post laat Van Straaten Post zien dat er milieuvriendelijker wordt geproduceerd én verzonden. Daarvoor voldoet de postverwerking en bezorging aan de criteria die opgesteld zijn door Stichting Milieukeurmerk Post.

Het Nieuwe Rijden (HNR)

Alle chauffeurs van Van Straaten Post hebben een combitraining Het Nieuwe Rijden & SAFE Driving gevolgd. Belangrijkste redenen hiervoor zijn dat elke chauffeur goed voorbereid en veilig de weg op gaat en een zo laag mogelijk brandstofverbruik heeft. Daardoor dragen onze chauffeurs nu bij aan een verminderde CO2-uitstoot. Ook voldoet het gehele wagenpark aan de Euro V-norm voor emissies van schadelijke stoffen, vastgesteld door de Europese Unie.

MVO-rapport

MVO speelt een belangrijke rol binnen onze organisatie. De diverse inspanningen op het gebied van MVO hebben wij vastgelegd in een brochure: “MVO binnen Van Straaten Post” en is digitaal op te vragen.

Van Straaten Post MVO-beleid

 

Van Straaten Post volgt cursus HNR

 

ing-bespaar direct

Persoonlijke offerte

Wat kunt u besparen?
Vraag een persoonlijke offerte direct online aan.

Offerte aanvragen

 

Meer weten?

Meer weten over Van Straaten Post? Download onze brochure of neem contact met ons op.
Wij beantwoorden uw vragen graag

T.:085-0130200
E: info@vanstraatenpost.nl

Download brochure